It-sikkerhed i organisationer

MG 9994
Læs mere og ansøg

Periode

1. september 2021 – 31. januar 2022

Ansøgningsfrist

15. august 2021

Pris

21.000 kr.

Udbyder

Aalborg Universitet

ECTS-point

15

For at kunne arbejde professionelt med it-sikkerhed i en organisation eller med udvikling af sikre it-systemer og netværk er det nødvendigt at tage højde for it-brugernes adfærd, virksomhedens løbende behov for sikkerhed, etik og jura m.v. Politikker og procedurer for it-sikkerhed skal afstemmes efter disse forhold, og det er vigtigt at kunne kommunikere om it-sikkerhed bredt i organisationen.


Fagpakken It-sikkerhed i organisationer giver dig viden og kompetencer til at indgå i et tværfagligt samarbejde om at løse it-sikkerhedsmæssige problemstillinger i en organisation. Du får viden om blandt andet it-etik og it-jura, og du lærer teorier og metoder til analyse og forståelse af it-sikkerhedspraksis og adfærd, som påvirker og påvirkes af it-sikkerheden i organisationen.

Efterårssemestret 2021 er sidste gang, at fagpakken It-sikkerhed i organisationer vil blive udbudt. Fagpakken vil blive afløst af to andre fagpakker med tilsvarende indhold, nemlig Adfærd og awareness og Risikoanalyse, styring og privacy.

Målgruppe

Fagpakken er rettet mod personer, som ønsker at arbejde professionelt med it-sikkerhed i organisationer. Det kan f.eks. være ledere eller medarbejdere med ansvar for udarbejdelse, implementering og evaluering af it-sikkerhedsprocedurer i organisationer eller teknikere, der arbejder med netværkssikkerhed eller softwaresikkerhed og har brug for en helhedsforståelse af sikkerhed i organisationer. 

Enkeltfag

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:

  • Sikker it - etik og ret
  • It-sikkerhedspraksis
  • It-sikkerhedsgovernance

Specialisering i it-sikkerhed 

Du kan lade fagpakken It-sikkerhed i organisationer indgå i en specialisering i it-sikkerhed.

Læs mere om specialiseringen i it-sikkerhed.

Vær opmærksom på, at It-sikkerhed i organisationer har været en obligatorisk fagpakke indtil nu, hvis du har ønsket at tage hele specialiseringen i it-sikkerhed. Dette krav er frafaldet fra juni 2021.

Download flyer 

Har du brug for at give din arbejdsgiver en flyer for denne fagpakke og generelt om master i it? Så download flyer for fagpakken It-sikkerhed i organisationer her.

Vejledning

Faglig vejledning: 

Adjunkt Martin Mølholm
E-mail: mam@hum.aau.dk 
Tlf: 9940 7415

Praktisk vejledning: 

Studieadministrativ koordinator Pia Maria Thorsen
E-mail: pthorsen@hum.aau.dk
Tlf: 9940 3103

 

Steen Rye Jakobsen er digitaliseringskonsulent i Esbjerg Kommune og tidligere deltager på fagpakken It-sikkerhed i organisationer.

"Mit største udbytte af fagpakken har været hele den del, der handler om it-sikkerheds-governance, hvor jeg var inde og kigge på, hvad der er af fordele og ulemper ved den måde, vi arbejder med ISO 27001 standarden for it-sikkerhed.

Jeg bruger meget de ting, jeg har fået på fagpakken, til at sparre med og rådgive ledelsen. Det føler jeg mig bedre rustet til. Også i kraft af netværket med de andre på uddannelsen, hvor man får indblik i, hvordan man gør andre steder - i kommuner, men også i private organisationer. Om du er kommunalt ansat eller privat ansat – det er de samme problemer, vi står med."

Steen Rye Jakobsen er digitaliseringskonsulent i Esbjerg Kommune og tidligere deltager på fagpakken It-sikkerhed i organisationer.

Lignende fagpakker

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet for master i it og bliv informeret, når vi holder faglige arrangementer, udbyder nye fag osv.

Tilmeld
Luk denne besked