Database design, udvikling og optimering

PF 2687
Læs mere og ansøg

Periode

Februar 2023 – oktober 2023

Ansøgningsfrist

1. december 2022

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Aalborg Universitet

ECTS-point

15

Godt databasedesign giver værdi for både brugerne og dig som udvikler. Det kan sikre, at din database kan kommunikere med mange forskellige applikationer, at den effektivt kan behandle mange samtidige forespørgsler, og at den kan håndtere stadigt større mængder og flere forskellige typer af data. F.eks. også geografiske og tidsrelaterede data.

På fagpakken Database design, udvikling og optimering får du viden og redskaber til at designe din database godt fra begyndelsen, så den er fremtidssikret og let at vedligeholde.

Målgruppe

Softwareudviklere og -designere, der beskæftiger sig med håndtering af både simple og komplekse data.

Databaseadministratorer, der står for den daglige drift af en database.

Softwareprojektledere, der ønsker et dybere teknisk kendskab til, hvordan databaser kan designes og anvendes effektivt i en softwarearkitektur, herunder kendskab til avancerede features.

Enkeltfag

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:

  • Databasemanagementsystemer
  • Geo- og tidsdatabaser
  • Databaser for udviklere: Kompleks data og logik i databasen

Vejledning

Faglig vejledning:

Lektor Kristian Torp
E-mail: torp@cs.aau.dk
Tlf.: 9940 7222

Praktisk vejledning:

Studiesekretær Lene Even
E-mail: even@cs.aau.dk
Tlf.: 9940 8853

Bjørn Therkelsen er Cloud Solution Architect ved CGI og tidligere deltager på fagpakken Database design, udvikling og optimering.

"Det at få lov til at gå i dybden med teorierne på en professionel og en akademisk måde har gjort mig til en meget mere stabil, velargumenteret og velfunderet udvikler af databaser.

Udstrækningen af faget gør, at man har tid til at lære nogle ting, prøve dem af i kursussammenhæng, prøve dem af på firmaet, og så komme tilbage og se, om det egentlig var noget, man kunne bruge. På den måde har jeg haft meget ud af at have den ekstra tid til at få hands-on på de ting, vi har arbejdet med. Det synes jeg faktisk er en fordel på softwarekonstruktion.”

Bjørn Therkelsen er Cloud Solution Architect ved CGI og tidligere deltager på fagpakken Database design, udvikling og optimering.

Lignende fagpakker

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet for master i it og bliv informeret, når vi holder faglige arrangementer, udbyder nye fag osv.

Tilmeld
Luk denne besked