It-sikkerhed og kryptologi

PF 2789
Læs mere og ansøg

Periode

April 2022 – december 2022

Ansøgningsfrist

1. december 2021

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Aarhus Universitet

ECTS-point

15

Afsløring af elektronisk overvågning eller skandaler som personnumre, der bliver frit tilgængelige
på internettet, har øget både virksomheders og borgeres opmærksomhed på behovet for it-sikkerhed. Penge, persondata og kommunikation flyttes rundt via digitale og ofte mobile enheder, og risikoen for fejl eller angreb på transaktionerne følger med.

Fagpakken It-sikkerhed og kryptologi giver dig både teoretisk og praktisk forståelse for state-of-the art teknikker, der sikrer fortrolighed, integritet og tilgængelighed. Du får værktøjer til at analysere it-sikkerhedsproblemer og til at vurdere, hvilke sikkerhedsmæssige forholdsregler, der er nødvendige i forhold til en given anvendelse af systemet. 

Målgruppe

It-udviklere, projektledere og andre, der arbejder specifikt med it-sikkerhed. 

Det er nødvendigt, at deltagerne kan læse engelsk, da en stor del af lærebogsmaterialet og undervisningen er på engelsk.

Enkeltfag

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:

  • Introduktion til it-sikkerhed
  • Kryptologi
  • It-sikkerhed og kryptologi i praksis

Specialisering i it-sikkerhed 

Du kan blive Master i it med specialisering i it-sikkerhed, hvis du gennemfører tre af nedenstående fagpakker og et masterprojekt om it-sikkerhed:

Vær opmærksom på, at It-sikkerhed i organisationer har været en obligatorisk fagpakke indtil nu, hvis du har ønsket at tage hele specialiseringen i it-sikkerhed. Dette krav forventes dog at frafalde fra juni 2021.

Vejledning

Faglig vejledning:

Lektor Claudio Orlandi
E-mail: orlandi@cs.au.dk
Tlf: 8715 6193

Praktisk vejledning:

Efter- og Videreuddannelse
Nat-Tech Uddannelse
E-mail: evu.nat-tech@au.dk
Tlf.: 8715 2821

Flemming Hald er Team Lead, Wireless Solution Architect ved Kamstrup og tidligere studerende på fagpakken It-sikkerhed og kryptologi.

”Jeg valgte fagpakken, fordi jeg havde et aktuelt behov for at vide noget mere om it-sikkerhed og kryptologi. Det er ikke enkelt at lære om kryptologi, fordi der ligger en masse bag ved det at sikre data. Fagpakken lærte mig noget om, hvilke funktioner, der ligger bagved, og hvordan man anvender kryptologi korrekt. Jeg har brugt fagpakken meget i mit arbejde, når vi analyserer kommunikationsprotokoller og ser på, hvordan de er sikret.

J
eg kan helt klart anbefale uddannelsen til alle, som arbejder med kommunikationsløsninger, Iot-enheder, mobiltelefoner etc., hvor der er it-sikkerhedsaspekter med – og det er der jo stort set ved alle kommunikationsløsninger efterhånden.”

Flemming Hald er Team Lead, Wireless Solution Architect ved Kamstrup og tidligere studerende på fagpakken It-sikkerhed og kryptologi.

Lignende fagpakker

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet for master i it og bliv informeret, når vi holder faglige arrangementer, udbyder nye fag osv.

Tilmeld
Luk denne besked