Cybersikkerhed, privacy og regulering

Et fag på deltid inden for informationssikkerhed, der udbydes på masteruddannelsen i it. 

Organisation 1
Læs mere og ansøg

Periode

September 2024 – januar 2025

Ansøgningsfrist

1. juni 2024

Undervisningsdatoer (med forbehold for ændringer)

04.09.24, 11.09.24, 18.09.24, 25.09.24, 02.10.24, 30.10.24, 06.11.24, 13.11.24, 20.11.24, 27.11.24

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Syddansk Universitet

ECTS-point

15

Få viden og metoder til at sikre jeres data 

I arbejdet med at sikre din organisation imod cyberangreb og øvrige brud på it-sikkerheden er det afgørende, at I får overblik over potentielle risici og de konsekvenser, det kan få for jeres organisation, hvis uheldet skulle opstå. Alt sammen kræver det, at din organisation arbejder professionelt med informationssikkerhedsprocedurer.

På denne fagpakke opnår du viden om og konkrete redskaber til at arbejde med styring af informationssikkerhed. Du vil få redskaber til at lave en grundig risikoanalyse, der tager afsæt i netop jeres trusselsbillede, og du vil også bl.a. få viden om privacy, herunder relevant lovgivning som GDPR og NIS2, samt leverandørstyring. 

Målet med fagpakken er at give dig et helhedsorienteret syn på arbejdet med informationssikkerhed i en organisation, samt redskaber til, hvordan du kan få din ledelse til at optimere arbejdet med informationssikkerhed.

Målgruppe 

Fagpakken er rettet mod personer, der ønsker at arbejde professionelt med informationssikkerhed i organisationer. Det kan fx være ledere eller medarbejdere med ansvar for udarbejdelse, implementering og evaluering af informationssikkerhedsprocedurer i organisationer eller teknikere, der arbejder med netværkssikkerhed eller softwaresikkerhed og har brug for en helhedsforståelse af, hvordan man kan arbejde med informationssikkerhed rent organisatorisk.

Fagpakken er for dig, der søger større viden om informationssikkerheds governance og privacy og efterspørger redskaber til grundige metoder til at analysere, beskrive og forstå organisationens informationssikkerhedsløsninger i relation til medarbejdere, brugere og/eller kunder.

Specialisering i informationssikkerhed 

Fagpakken Cybersikkerhed, Privacy og regulering kan du vælge at lade indgå i master i it's specialisering i informationssikkerhed. Ønsker du at tage den samlede specialisering, skal du have tre fagpakker og afslutte med et masterprojekt. 

Læs mere om specialiseringen i informationssikkerhed.

Enkeltfag 

Fagpakken består af følgende 2 enkeltfag: 

  • Cybersikkerhed og Privacy – grundlæggende regulering (5 ECTS-point) 
  • Cybersikkerhed og Privacy – governance og compliance (10 ECTS-point)

Vejledning

Faglig vejledning:

Lektor Ayo Næsborg-Andersen 
E-mail: ayo@sam.sdu.dk
Tlf.: 6550 3301
Mobil: 24378036

Praktisk vejledning:

Uddannelseskoordinator Mette Søberg Kristiansen
E-mail: masterIT@sam.sdu.dk
Tlf.: 6550 3417

Ayo SDU Cropped

”I dag har alle virksomheder data. Problemet er blot, at mange virksomheder er blevet gode til at bruge deres data, før de har sat sig ordentligt ind i, hvordan de passer på dem. Jeg oplever, at en del virksomheder ser reglerne, eksempelvis GDPR, som en byrde. Det bliver imidlertid mere og mere vigtigt, at man overholder reglerne og ved, hvordan man arbejder professionelt med informationssikkerhed. En ting er, at man kan få en bøde, hvis man overtræder reglerne, en anden ting er, at det kan virke som et tillidsbrud overfor kunder og brugere, hvis man sjusker med sine data. 

På denne fagpakke vil man få redskaber til at arbejde med sine data, så de ikke bliver en byrde. Undervisningen vil i høj grad blive case-baseret. Bl.a. skal vi diskutere forskellige afgørelser og se på, hvad Datatilsynet har sagt i forskellige sager. Vi vil også bl.a. få besøg af eksterne undervisere, der arbejder med rådgivning.”


Ayo Næsborg-Andersen er lektor på Syddansk Universitet og fagansvarlig for fagpakken Cybersikkerhed, privacy og regulering. 

Lignende fagpakker

Vejledning?

Har du spørgsmål til fx. optagelse eller valg af fagpakker, er du velkommen til at kontakte It-vests udviklingschef Bettina Lundgaard Hansen. 

Se kontaktoplysninger
Luk denne besked