Netværkssikkerhed

PF 2605
Læs mere og ansøg

Periode

September 2021 – marts 2022

Ansøgningsfrist

1. juni 2021

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Aalborg Universitet

ECTS-point

15

For at kunne beskytte en virksomheds netværk mod angreb er det nødvendigt at kunne forstå og identificere de trusler, der kan være mod netværket.

Denne fagpakke giver en solid, faglig baggrund inden for netværkssikkerhed. Gennem kombination af teori og praksis bliver du klædt på til at forstå, analysere og løse konkrete problemstillinger inden for netværkssikkerhed, herunder detektion af malware, botnets og lignende på baggrund af overvågning af netværksaktivitet og -trafik. 

Målgruppe

Personer med en teknisk baggrund, der arbejder med netværk, netværksbaserede systemer eller it-sikkerhed generelt.

Desuden systemadministratorer, it-sikkerhedsansvarlige, it-sikkerhedskonsulenter og it-revisorer eller systemdesignere, systemudviklere m.v.

Enkeltfag

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:

  • Grundlæggende netværkssikkerhed
  • Trafikanalyse og netværkssikkerhed
  • Hacker Space

Specialisering i it-sikkerhed 

Du kan blive Master i it med specialisering i it-sikkerhed, hvis du gennemfører tre af nedenstående fagpakker og et masterprojekt om it-sikkerhed:

Vær opmærksom på, at It-sikkerhed i organisationer har været en obligatorisk fagpakke indtil nu, hvis du har ønsket at tage hele specialiseringen i it-sikkerhed. Dette krav forventes dog at frafalde fra juni 2021.

Download flyer 

Har du brug for at give din arbejdsgiver en flyer for denne fagpakke og generelt om master i it? Så download flyer for fagpakken Netværkssikkerhed her.

Vejledning

Faglig vejledning:

Professor Jens Myrup Pedersen
E-mail: jens@es.aau.dk
Tlf: 9940 8771

Praktisk vejledning:

Studiesekretær Lene Even
E-mail: even@cs.aau.dk
Tlf: 9940 8853

Jes Hvoldal Nielsen er Focus Advisor Security and SAP Leonardo Machine Learning ved SAP Danmark og tidligere deltager fagpakken Netværkssikkerhed.

”Fagpakken har både givet mig en dyb og bred viden om netværkssikkerhed. Vi har blandt andet været omkring juridiske og etiske spørgsmål, brug af Machine Learning til analyse af netværkstrafik og fået præsenteret forskellige værktøjer til trafikanalyse samt værktøjer, som hackere benytter sig af.

For mig var det også meget lærerigt at diskutere, hvad symptomerne er på hacking, og hvor meget der skal til, før man har en alvorlig situation. Hvis man ikke beskæftiger sig professionelt med hacking, ved man ikke, hvordan man skal forebygge angreb, eller stoppe dem, når skaden er sket.”

Jes Hvoldal Nielsen er Focus Advisor Security ved SAP Danmark og tidligere deltager på fagpakken Netværkssikkerhed. 

Lignende fagpakker

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet for master i it og bliv informeret, når vi holder faglige arrangementer, udbyder nye fag osv.

Tilmeld
Luk denne besked