Læs om Lines karrierespring

Line Gardum Andersen valgte at tage en hel master i it for at blive mere værd på arbejdsmarkedet. Læs om hendes udbytte af uddannelsen her. 

Line Beskaeret

Master i it gav mulighed for karrierespring

Line Gardum Andersen valgte at efteruddanne sig, fordi hun ønskede en dybere viden inden for digital forretningsudvikling. Hendes nye kompetencer har været medvirkende til, at hun nu har landet et drømmejob hos Nilfisk.

- For tre år siden begyndte jeg på organisationslinjen på master i it, og siden da har jeg virkelig rykket mig rent fagligt, indleder Line Gardum Andersen og uddyber:

- Inden masteruddannelsen i it havde jeg et overblik på systemniveau. I dag kan jeg derimod se sammenhænge på tværs af organisationen. Jeg er med andre ord blevet i stand til på et højere niveau at tænke hele forretningen med, når det handler om innovation og digitalisering.

Ifølge Line Gardum Andersen, der oprindelig er uddannet cand.it., har master i it således rustet hende til at arbejde langt mere strategisk med it, og netop hendes nyerhvervede kompetencer får hun nu mulighed for virkelig at udfolde i praksis. Hun er nemlig lige blevet ansat som Enterprise Solutions Architect hos den globale rengøringsvirksomhed Nilfisk. Her skal hun arbejde som bindeled mellem it og forretningen og være med til at rådgive ledelsen om de fremtidige it-investeringer, blandt andet inden for IoT.

 Line Gardum Andersen forklarer:

- Mit nye arbejde hos Nilfisk er lige spot on. Her får jeg rig lejlighed til at trække på min viden fra master i it om forretningsprocesser, procesledelse, platformsstrategi og implementering af it. Det bliver vildt spændende.

Et fagligt boost

I 2017, hvor Line Gardum Andersen begyndte på masteruddannelsen i it, var hun ansat hos konsulenthuset Proactive som Senior Business Consultant. Her arbejdede hun bl.a. med Microsoft SharePoint, Business Intelligence og satte servere op. Hun fortæller:

- På et tidspunkt kunne jeg mærke, at jeg havde brug for, at der skulle ske noget nyt. Jeg skulle væk fra at arbejde så teknologibaseret og i stedet prøve at forfølge de mere strategiske spørgsmål, jeg blev ved med at stille mig selv omkring virksomheders til- og fravalg inden for forretningsudvikling med it.

Tilbage i 2017 var det samtidig ti år siden, at Line Gardum Andersen havde færdiggjort sin cand.it. i It, kommunikation og organisation på Aarhus BSS.

- Jeg har altid været meget glad for min cand.it. Det er en super relevant kandidatuddannelse med et godt omdømme, og den har åbnet flere døre for mig. Efter ti år på arbejdsmarkedet begyndte jeg dog at savne noget nyt og mere specialiseret viden inden for det digitale forretningsfelt, og derfor tilmeldte jeg mig master i it.  

Stadig sulten efter viden

På master i it kan man vælge at læse en eller flere fagpakker eller sammensætte fagpakker til en hel master i it. Det sidstnævnte kræver, at man læser tre fagpakker og afslutningsvis skriver et masterprojekt.

- Min plan var fra starten at tage en hel master i it, så jeg kunne blive mere værd på arbejdsmarkedet og samtidig differentiere mig mere fra andre med samme profil, forklarer Line Gardum Andersen og supplerer:

- Det har været sindssygt spændende at læse på master i it. Man får praksisnær undervisning, og underviserne er virkelig dygtige. Jeg ved godt, det måske lyder lidt skørt, men jeg kunne faktisk godt finde på at tage endnu en fagpakke, selvom min mastergrad er i hus eller forsøge mig med en ErhvervsPhD, hvor jeg virkeligt kan få lov til at fordybe mig og trække på min nyerhvervede viden. Jeg føler næsten, jeg er blevet hel afhængig af at få ny viden, og den digitale tranformation er jo kommet for at blive.

Tekst: Lene Bæk Jørgensen, It-vest, nov. 2020. 

Om Line Gardum Andersen

Line Gardum Andersen (på billedet) valgte at supplere sin cand.it.-uddannelse med en hel master i it for at gøre sig mere værd på arbejdsmarkedet. Hun arbejder i dag som Enterprise Solutions Architect hos Nilfisk. 

På master i it tog hun i perioden 2017-2020 følgende fagpakker på linjen i organisation: 

- Business Proces Management and Innovation
  (i dag fusioneret med fagpakken om Supply Chain Innovation)
- Ledelse af virksomhedsarkitektur 
- Digital Innovation og Digital Transformation 

Titlen på hendes afsluttende masterprojekt var:

How to compete in the connected world, implement the strategy and impact the world’s water and climate challenges.

MG 0055
Vejledning?

Har du spørgsmål til fx. optagelse eller valg af fagpakker, er du velkommen til at kontakte It-vests udviklingschef Bettina Lundgaard Hansen. 

Se kontaktoplysninger
Luk denne besked