Digital innovation i praksis

Dette er en ny fagpakke om digital innovation, der udbydes på masteruddannelsen i it. 

PF 5641 Copy

Periode

September 2025 - januar 2026

Undervisningsdatoer

På vej på web...

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Aarhus Universitet

ECTS-point

15

Lær at skabe værdi med forandringsprocesser og digitale teknologier

Digitale forandringer er et vilkår på alle arbejdspladser i dag. Fagpakken Digital innovation i praksis sætter dig i stand til at forme den uundgåelige forandring til gavn for både dig og dem, du arbejder for og sammen med. 

På denne fagpakke arbejder du bl.a. med den entreprenørielle udviklingsmetode ifort. at skabe værdi for din virksomhed eller organisation. Videre er fokus på at skabe værdi ift. anvendelse af ny digital teknologi på din arbejdsplads.

Forandringsprocesser har ofte en gennemgribende karakter, hvor ændringerne trækker tråde ud til alle hjørner af en arbejdsplads, både for mennesker og deres opgaver. Viden og erfaring om denne type processer er en forudsætning for succesfuld forandring. Derfor giver fagpakken dig også indsigt i teorier og metoder, som du skal omsætte til praksis i et konkret projekt, der tager udgangspunkt i din egen arbejdsplads. Du får her erfaring med at udvikle dit eget handlerum i forandringsprocesser, hvor den digitale teknologi indgår, så du bliver i stand til at arbejde med forandringer systematisk, procesorienteret, innovativt og kreativt. Fagpakken kræver ikke programmeringsevner eller dyb indsigt i netværksprotokoller, blot en åben indstilling og en vilje til at forme forandringer.

Målgruppe

Ansatte i offentlig og private virksomheder, som har arbejdsopgaver, hvor de har indflydelse på egne og/eller andres opgavers organisering og gennemførelse. Fagpakken er således for forskellige typer af medarbejdere og ledere, bl.a.

  • medarbejdere, der har væsentlig indflydelse på planlægningen af egne eller andres opgaver
  • medarbejdere, der alene eller i en gruppe kan gennemføre omlægninger af arbejdsopgaver
  • virksomheder/afdelinger, hvor lederen er indstillet på, at arbejdsopgaver skal videreudvikles og derfor tilskynder medarbejdere til at deltage i sådanne udviklingsprocesser
  • ledere, som gerne vil have indsigt i, hvordan den type forandringsprocesser kan gennemføres, typisk mhp. at sætte projekter i gang
  • iværksættere som gennem fagpakken kan få en øget indsigt i, hvordan digitale løsninger kan bidrage til (understøtte) forretningsideen. 

Udbytte 

Fagpakken giver dig evnerne og den faglige ballast til at kunne til at lede og gennemføre en innovativ forandringsproces ud fra et entreprenørielt mindset. Du lærer forskellige digitale teknologier at kende, som kan understøtte innovative projekter og forme forandringerne. Kompetencerne gør det muligt for dig at indtage rollen som nøglefigur for din virksomhed eller organisation i kommende omstillingsprocesser.

Enkeltfag 

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS. Enkeltfagene er:

• Teknologi og innovation

• Værdiskabelse og forandringsprocesser

• Projektarbejde og innovation

Vejledning

Faglig vejledning:

Lektor Christian Dalsgaard 
E-mail:
Tlf.: 2166 4955

Praktisk vejledning: 

Efter- og Videreuddannelse, Arts Studier
Tlf.: 8716 1097
E-mail: evu.arts@au.dk

Christiandalsgaard

"Digitale transformationer er på dagsordenen på mange arbejdspladser, og evnen til at navigere og skabe værdi i sådanne processer bliver stadig vigtigere. For mange organisationer er det en udfordring at balancere mellem de teknologiske muligheder og de menneskelige og organisatoriske behov, der følger med forandringerne. Derfor er der et stigende behov for medarbejdere og ledere, som kan forbinde entreprenørskab, teknologi og værdiskabelse.

Denne fagpakke kobler teoretisk indsigt med praksisnær erfaring gennem konkrete projekter fra deltagernes egne arbejdspladser, og den giver deltagerne kompetencer til at identificere og implementere løsninger, der skaber værdi i komplekse organisatoriske kontekster.

Det er centralt at have et begreb om, hvordan digitale teknologier på forskellige måder kan ikke bare støtte, men også aktivt drive innovation og forandring. Fx betyder det noget, om man arbejder med teknologier i rollen som kommunikationsredskab, kreativ katalysator ellerorganisatorisk støtte. Med digitaliseringens fordringer om konstante forandringer bliver et entreprenørielt mindset ligeledes stadig vigtigere. Vi arbejder derfor med, hvordan man bliver i stand til at håndtere forandringsprocesser strategisk, innovativt og kreativt.

"Digital innovation i praksis" er derfor ikke blot en mulighed for at lære om nye teknologier, men en invitation til at blive en central aktør i at forme fremtidens arbejdsplads. Med dette modul bliver du klædt på til at håndtere både teknologiske og organisatoriske udfordringer strategisk, kreativt og innovativt."

Christian Dalsgaard, lektor og fagansvarlig for fagpakken Digital innovation i praksis. 

Lignende fagpakker