Datadrevet ledelse

Et fag på deltid inden for datadrevet ledelse, der udbydes på masteruddannelsen i it. 

Organisation 1
Læs mere og ansøg

Periode

Januar 2025 – juni 2025

Ansøgningsfrist

1. november 2024

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Aarhus BSS

ECTS-point

15

Lær at udnytte data på et strategisk plan

Udnytter din virksomhed forretningspotentialet i data? På fagpakken Datadrevet ledelse lærer du at skabe en vision for en datadrevet forretning, herunder at identificere, analysere og udarbejde løsninger på problemer relateret til datadrevet ledelse.

På fagpakken vil du lære, hvordan du definerer en strategi og plan for brug af data i en given organisationen, der integrerer perspektiver på anvendelse og udnyttelse af data som en del af forretningsstrategien. Du vil også blive i stand til at komme med forslag til, hvordan jeres organisation kan omstille sig til at bruge data som en værdiskabende aktivitet, og du vil derudover bl.a. få viden om de etiske implikationer, der kan opstå ved brug af dataanvendelse. 

På fagpakken vil du bl.a. opnå viden inden for:

  • Digital transformation af moderne ledelse
  • Datadrevne forretningsmodeller
  • Data-governance
  • Data-etik
  • Datadreven beslutningstagning

Målgruppe

Fagpakken henvender sig til ledere og andre beslutningstagere, som ønsker at forstå muligheder og udfordringer i at udnytte data som grundlag for beslutningstagning, strategiplanlægning og forretningsdesign.

Enkeltfag

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:

  • Datadrevet ledelse: det strategiske perspektiv 
  • Datadrevet ledelse: implementering og etik
  • Datadrevet ledelse: den praktiske tilgang 

Vejledning

Faglig vejledning: 

Professor Bjarne Rerup Schlichter
E-mail: brs@mgmt.au.dk
Tlf: 8716 4801

Praktisk vejledning: 

ASK Aarhus BSS Student Service
E-mail: studentservices.bss@au.dk 
Tlf: 8716 4026

Frans Hammer

”Data er blevet et ledelsesværktøj, der ikke er til at komme udenom. Samtidigt er der mange ledere og øvrige beslutningstagere, der i dag arbejder med data, selvom de ikke har en baggrund inden for området – og netop derfor er fagpakken ´Datadrevet ledelse´ både vigtig og aldeles relevant for rigtig mange både offentligt- og privatansatte.

Som virksomhed er det alfa-omega at kende til det voksende datafelt, altså at være data-informeret, men også samtidigt at have en bevidsthed om, at data ikke nødvendigvis giver svar på alting. Formår man imidlertid at udnytte forretningspotentialet i virksomhedens data, er man langt, og det er netop det, denne her fagpakke bl.a. har fokus på.”

Frans Bæk Hammer, Advisory Director hos KMD samt næstformand i Danmarks Idrætsforbund

Lignende fagpakker

Vejledning?

Har du spørgsmål til fx. optagelse eller valg af fagpakker, er du velkommen til at kontakte It-vests udviklingschef Bettina Lundgaard Hansen. 

Se kontaktoplysninger
Luk denne besked