Microservices og DevOps

PF 2489
Læs mere og ansøg

Periode

September 2021 – marts 2022

Ansøgningsfrist

1. august 2021

Pris

24.000 kr.

Udbyder

Aarhus Universitet

ECTS-point

15

Måden at sælge software på har igennem de seneste år forandret sig markant – fra at sælge ”et system” til at tilbyde ”services på abonnement.” Dette skifte har radikalt ændret, hvordan du skal designe, udvikle og drifte software. Den nye tilgang til at sælge software giver samtidigt mulighed for at udvikle nye features og sætte dem i drift i løbet af få minutter og timer – til glæde for kunderne.

På fagpakken Microservices og DevOps vil du komme spektret rundt omkring arkitekturmønstre, metoder, teknikker og konkrete værktøjer, så du bliver i stand til at udvikle og drifte fleksible, pålidelige og skalerbare systemer.

Målgruppe

Denne fagpakke henvender sig fortrinsvist til programmører og softwareudviklere, da opgaver og eksamen er tilrettelagt omkring opgaver med konkret kodning og softwareudvikling ved hjælp af Java, Linux, domænespecifikke sprog og tilhørende værktøjer. 

Adgangskrav og anbefalede forudsætninger

Adgangskrav til fagpakken Microservices og DevOps:

  • Uddannelse og erfaring med softwareudvikling i moderne objekt-orienteret sprog og udviklingsmiljø
  • Uddannelse og erfaring med design patterns og frameworks
  • Uddannelse og erfaring med software test
  • Uddannelse og erfaring med distribuerede systemer og databaser

Anbefalede forudsætninger:

  • Erfaring med test-dreven udvikling.

Enkeltfag

Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:

  • DevOps og Container Teknologi
  • Skalerbare Microservices
  • Udviklingsprojekt i Microservices og DevOps

Download flyer 

Har du brug for at give din arbejdsgiver en flyer for denne fagpakke og generelt om master i it? Så download flyer for fagpakken Microservices og DevOps her.

Vejledning

Faglig vejledning:

Lektor Henrik Bærbak Christensen
E-mail: hbc@cs.au.dk
Tlf.: 2165 8252

Praktisk vejledning:

Efter- og Videreuddannelse
Nat-Tech Uddannelse
E-mail: evu.nat-tech@au.dk
Tlf.: 8715 2821

Henrik Bærbak Christensen, lektor ved Aarhus Universitet og den præmære underviser på fagpakken Microservices og DevOps.

“I denne fagpakke bliver der rig mulighed for at eksperimentere og afprøve en mængde teknikker og værktøjer i praksis, samtidigt med at vi får terminologien og teorien på plads. Meget af jeres arbejde i fagpakken er forankret i et konkret projekt, SkyCave, som starter som en simpel multi-user tre-lags arkitektur, men som igennem kurset bliver refaktoriseret til en skalerbar, ’highly available’, microservice arkitektur, som I kontinuert idriftsætter via en DevOps proces.

I de senere dele af fagpakken har I et stærkt ­fundament, og I får mulighed for at tone/fokusere på emner, som I finder specielt interessante såsom ’architectural stability’, versioning, performance optimering, event sourcing, chaos engineering, monitoring og meget andet.”

Henrik Bærbak Christensen, lektor ved Aarhus Universitet og den primære underviser på fagpakken Microservices og DevOps.

Lignende fagpakker

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet for master i it og bliv informeret, når vi holder faglige arrangementer, udbyder nye fag osv.

Tilmeld
Luk denne besked