Line modtager ambassadørpris

23. oktober modtog Line Gardum Andersen  master i it’s ambassadørpris, dels som en anerkendelse af hendes flotte resultater under uddannelsen, og dels som en særlig tak for hendes aktive indsats som alumne. 

I7A0075 Copy

Som selvstændig kan jeg virkelig bevise, at min viden fra master i it virker i praksis  

Line Gardum Andersen modtog i slutningen af oktober master i it’s ambassadørpris, dels som en anerkendelse af hendes flotte resultater under uddannelsen, og dels som en særlig tak for hendes aktive indsats som alumne. I dette portræt kan du møde Line Gardum Andersen, en 43-årig vidensbegærlig østjyde, som motiveres af at få alle delene til at hænge sammen, både som selvstændig konsulent og hjemme i privaten.  

23. oktober 2024 fik Line Gardum Andersen overrakt ambassadørprisen på master i it. Prisen blev uddelt i forbindelse med en konference i Aarhus arrangeret af It-vest, som står bag den vestdanske efter- og videreuddannelse. 

”Jeg er vanvittig beæret over at modtage denne pris, det gør dybt indtryk på mig,” fortæller den nyudnævnte ambassadør med en oprigtig glæde og stolthed i stemmen. 

Line Gardum Andersen får master i it’s ambassadørpris, fordi hun i 2020 færdiggjorde en hel Master i it med et særdeles flot udfald, og fordi hun i flere sammenhænge efterfølgende har været en aktiv alumne til stor gevinst for uddannelsen. Som alumne har hun flere gange udtalt sig om master i it til markedsføringsbrug, og så har hun siden 2020 siddet som formand for uddannelsens aftagerpanel på linjen i organisation. Hun forklarer: 

”Jeg er superglad for at være en del af aftagerpanelet på organisationslinjen, som jeg selv har læst på. Som medlem har jeg medindflydelse på hvilke fag, der udbydes på master i it, både nu og i fremtiden, og på den måde er jeg med til at hjælpe til, at endnu flere personer bliver uddannet inden for en række digitale fagområder, der er relevante for landets virksomheder. For mig er det en enorm indbringende post at bestride, både fagligt og personligt.”

Kigger på hele virksomhedens fundament

Tidligere har Line Gardum Andersen blandt andet arbejdet som Program Owner ved Grundfos og senest som Enterprise Solutions Architect hos Nilfisk, inden hun i juli 2023 valgte at blive selvstændig. I dag har hun firmaet HaoN Consulting, hvor hun primært rådgiver store virksomheder inden for enterprise solution architecture. Et nyt samarbejde starter eksempelvis ved, at en virksomhed henvender sig til hende, fordi deres interne systemlandskab og processer er blevet for uoverskuelige og dermed påvirker den strategiske retning, de gerne vil bevæge sig i. Line Gardum Andersen fortæller:

Hos en ny kunde starter jeg altid med først at lære virksomheden at kende, hvad de laver, og hvordan de arbejder, samt hvor de ønsker at bevæge sig hen fremadrettet, da dette giver mig en retning at arbejde i. Herefter kigger jeg på hele virksomhedens fundament, hvilket blandt andet indebærer deres systemer, forretningsprocesser, modenhedsniveau, kultur, hvordan de arbejder med data, applikationer, infrastruktur og om der er sammenhæng imellem lagene”, og hun opsummerer:

”Med andre ord så skaber jeg mig først overblikket over virksomhedens fundament, og derefter finder jeg de egentlige årsager og løsninger til problemerne, så virksomheden kan komme på ret kurs.”

I7A0230 Copy

Godt klædt på via master i it

Tilbage i 2017 begyndte Line Gardum Andersen på master i it for at opnå en dybere viden inden for digital forretningsudvikling, og hendes valg af efteruddannelse har hun ikke fortrudt et eneste sekund: 

”Det var så spændende at læse på master i it, fordi den virkelig åbnede mine øjne for de afgørende sammenhænge mellem it, forretning og mennesker, som jeg arbejder professionelt med i dag. Jeg oplever, at uddannelsen har givet mig nogle digitale fremtidsbriller, som betyder, at jeg nu har en langt dybere og brugbar viden om, hvordan it kan bruges, men også, og ikke uvæsentligt, hvordan en virksomhed kan køre sig selv nedenom og hjem ved de forkerte it-beslutninger.”

Når Line Gardum Andersen er ude som konsulent, tager det ikke lang tid for hende at spore sig ind på, hvor skoen klemmer i en virksomhed, og det strategiske overblik takker hun i dag master i it for. Hun siger: 

”Som konsulent kan jeg se, at de forandringer, jeg foreslår, de virker. Det sker selvfølgelig ikke ’over natten’, men selv en stor konservativ virksomhed kan jeg rykke, og det er  supermotiverende at opleve og opvejer helt sikkert, at det også er hårdt at være selvstændig.”

Udover at blive høj af energi over, at hun strategisk kan rykke virksomheder i en bedre retning, motiveres Line Gardum Andersen også af at blive fagligt opdateret. Hun forklarer: 

”Det digitale buldrer jo afsted, og som selvstændig konsulent handler det om at følge med, så nu er jeg faktisk begyndt på master i it’s specialisering i informationssikkerhed. Indtil videre er det kun blevet til en fagpakke, da jeg har travlt i min virksomhed, så jeg tager nok specialiseringen lidt ad gangen, heldigvis har jeg jo seks år til at færdiggøre den.” 

En god base og fremtidsdrømme

Line Gardum Andersen bor i et nybygget hus i Mårslet, syd for Aarhus, sammen med sin 14-årige søn. Hun går højt op i, at basen skal være i orden, og hun var derfor inde over byggeprocessen af det nye hus, fra de første tegninger til valg af belægning. 

”Ligesom i mit job som selvstændig konsulent var jeg inde over processen af mit nye hus på et overordnet plan, ja, jeg tror faktisk ikke, jeg bare vil kunne kigge på. Det er vigtigt for mig, at delene hænger sammen, så jeg sad både sammen med arkitekten og havearkitekten og skitserede ad flere omgange,” fortæller hun. 

Når Line Gardum Andersen får lidt mere luft i sin travle kalender, drømmer hun om enten at skrive en erhvervs-ph.d., som hun blev opfordret til, da hun afleverede sit speciale på master i it eller en faglitterær bog om digital forretningsudvikling. Med hendes energi og arbejdssomhed, så bliver det nok til begge dele en dag og titlen på bogen, den har hun allerede på plads. 

Om master i it-ambassadørprisen

Prisen uddeles i anledning af, at universitetssamarbejdet It-vest fylder 25 år i 2024. Det er første gang, prisen bliver overrakt, og udover Line Gardum Andersen, har Chief Systems Engineer fra Systematic Michael Ustrup, dimittend fra linjen i softwarekonstruktion, også modtaget prisen. 

Det er uddannelsens to koordinationsudvalg, bestående af undervisere fra de tre vestdanske universiteter, der har peget på Line Gardum Andersen og Michael Ustrup som de rette prismodtagere. 

Tekst: Lene Bæk Jørgensen, oktober 2024. 

Om Line Gardum Andersen 

Uddannelse, bl.a.: 

2022 - : I gang med en specialisering i informationssikkerhed på master i it

2020: Færdiggjorde en hel Master i it på linjen i organisation bestående af fagpakkerne: 

Skrev masterprojekt med titlen: How to compete in the connected world, implement the strategy and impact the world’s water and climate challenges.

2017: Uddannet cand.it. i it, kommunikation og organisation

Ansættelser, bl.a.: 

2023 - : Selvstændig konsulent i HaoN Consulting

2020-2023: Enterprise Solutions Architect ved Nilfisk

2019-2020: Program Owner ved Grundfos 

2017-2019: Head of Digitalization ved SKIOLD Group

I7A0288 Edit Copy
Vejledning?

Har du spørgsmål til fx. optagelse eller valg af fagpakker, er du velkommen til at kontakte It-vests udviklingschef Bettina Lundgaard Hansen. 

Se kontaktoplysninger
Luk denne besked