Periode
September 2026 – Januar 2027
Ansøgningsfrist
1. juni 2026
Undervisningsdatoer (med forbehold for ændringer)
På vej...
Brobygning
Er du datamatiker, kan du tage dette fag som en brobygningsfagpakke.
Pris
24.000 kr.
Udbyder
Syddansk Universitet i Kolding
ECTS-point
15
Lær at skabe forretningsudvikling med it
Mange små og mellemstore virksomheder har et stort, uudnyttet potentiale for at anvende it-systemer til at optimere deres forretningsprocesser og på den måde enten effektivisere eller øge aktiviteten. Med udgangspunkt i en grundig analyse af processer, behov og systemkrav og efterfølgende vel tilrettelagt og gennemført implementering kan en relativt lille it-investering give store gevinster og være med til at skabe forretningsudvikling og innovation i virksomheden.
På denne fagpakke opnår du en teoretisk og anvendelsesorienteret viden om, hvordan du kan skabe forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder ved brug af it-systemer.
ESG indgår desuden som et væsentligt element i fagpakken.
Målgruppe
Personer, der arbejder med it og forretningsudvikling eller ændringsprocesser for eller i små og mellemstore virksomheder. Fagpakken er målrettet både leverandører og personer, der arbejder internt med udfordringerne.
Enkeltfag
Fagpakken består af 3 enkeltfag på hver 5 ECTS-point. Enkeltfagene er:
- Ledelse af systemimplementering i små og mellemstore virksomheder
- Proces- og systemanalyse i små og mellemstore virksomheder
- Systemimplementering i små og mellemstore virksomheder i praksis
Brobygning for datamatikere
Uddannelsen som datamatiker giver ikke umiddelbart adgang til at studere på master i it. Hvis du er datamatiker og ønsker at blive optaget på masteruddannelsen i it, linjen i organisation, skal du derfor indgå en individuel aftale om brobygning, der passer til din erfaring, dine kompetencer og dine mål med uddannelsen. Aftalen (i alt 30 ECTS) kan omfatte to fagpakker fra master i it.
It og forretningsudvikling i små og mellemstore virksomheder er en brobygningsfagpakke, fordi den giver studerende basale akademiske evner og værktøjer, der er vigtige for at gennemføre en masteruddannelse – såsom hvordan man tilegner sig forskningsbaseret viden og forholder sig til relevante akademiske metoder.
Vejledning
Faglig vejledning:
Professor Jan Stentoft
E-mail: stentoft@sam.sdu.dk
Tlf.: 6550 1370
Praktisk vejledning:
Uddannelseskoordinator Mette Søberg Kristiansen
E-mail: masterIT@sam.sdu.dk
Tlf.: 6550 3417