Datadrevet udvikling af it-understøttet arbejde

Unsplash
Læs mere og ansøg

Periode

Februar 2022 – juni 2022

Ansøgningsfrist

1. december 2021

Pris

21.000 kr.

Udbyder

Aalborg Universitet

ECTS-point

15

Anvender I data, der allerede eksisterer I jeres organisation? Er I opmærksomme på, at data er meget mere end tal i et regneark? At der ligger data gemt i “ukurante” materialer som billeder, fritekst, lyd og video? Mere kvalitativt materiale og analyser kan nu dataficeres og behandles maskinelt gennem algoritmer og kan åbne for andre indsigter ind i data. Men denne indsigt kan også øge kompleksiteten og skubbe til forandringer på mange niveauer. Det kalder derfor på en opmærksomhed omkring etiske og juridiske konsekvenser, samt viden om metode og forandringsledelse, som inddrager de humane perspektiver i forhold til at opnå værdien af en datainformeret tilgang. 

Denne fagpakke handler om datadrevet udvikling, herunder hvordan du kan undersøge, beslutte og handle på et datainformeret grundlag. Fagpakken vil gøre dig i stand til at gennemføre et mindre, datainformeret udviklingsprojekt, arbejde med forandrings- og designtilgange og finde svar på udfordringer eller potentialer, som din organisation står i, og som relaterer sig til, hvordan forskellige teknologier understøtter, eller ikke understøtter, jeres arbejde.

Målgruppe

Fagpakken henvender sig til dig, der er ny inden for dette område eller ønsker bredere og dybere indsigt i data og it-understøttet arbejde. Du kan være leder, konsulent eller projektleder i en it-afdeling eller på anden vis arbejde med en digital transformation hen imod en mere datainformeret tilgang med alt, hvad det indebærer.

Download flyer 

Har du brug for at give din arbejdsgiver en flyer for denne fagpakke og generelt om master i it? Så download flyer for fagpakken Datadrevet udvikling af it-understøttet arbejde.

Vejledning

Faglig vejledning: 

Studielektor Jan Rosenmeier 
E-mail: jros@hum.aau.dk
Tlf: 2789 3332
Jan er den primære underviser.
Spørgsmål vedr. indhold kan du stille til Jan. 

Lektor og fagpakkekoordinator Dorina Gnauer 
E-mail: dgn@hum.aau.dk
Tlf: 9940 2365

Praktisk vejledning: 

Kontorfuldmægtig Maj-Britt Skovhus
E-mail: msko@hum.aau.dk
Tlf.: 9940 3064

 

Jan Rosenmeier

”Jeg ser ofte, at når organisationer arbejder med data, så ender det med et ensidigt fokus på datamanagement og data, der kan måles.

Det er imidlertid vigtigt at opnå en mere nuanceret tilgang til de muligheder, det giver at arbejde med dette felt i tilknytning til udvikling og ledelse i en digital tidsalder. Derfor har Aalborg Universitet valgt at udbyde denne fagpakke, hvor du kan blive rustet til at arbejde professionelt med data i en organisatorisk kontekst.”

Jan Rosenmeier er studielektor på Aalborg Universitet og den primære underviser på fagpakken Datadrevet udvikling af it-understøttet arbejde. 

 

Lignende fagpakker

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet for master i it og bliv informeret, når vi holder faglige arrangementer, udbyder nye fag osv.

Tilmeld
Luk denne besked